Založ si blog

Deň otvorených dverí na Súkromnej strednej umeleckej škole animovanej tvorby – 5. 12. 2018 od 8 do 16. 30

Súkromná stredná umelecká škola animovanej tvorby v Bratislavskej Petržalke na Vlasteneckom námestí 1 pozýva na Deň otvorených dverí 5.12. od 8 do 16 30 hod. Vítaní sú všetci nádejní  animátori, grafici, filmári, fotografi, či odevní dizajnéri ako aj široká verejnosť.

Pred tým ako prídete na Deň otvorených dverí  pozrite si webovú stránku školy:  www.uat.sk

Škola ponúka denné 4 ročné štúdium a 2 ročné pomaturitné štúdium v  piatich študijných odboroch : Animovaná tvorba, Grafický dizajn, Obrazová a zvuková tvorba – kamera, zvuk, strih, Fotografický a Odevný dizajn.

SSUŠAT je unikátna bezkonkurenčným technickým softvérovým aj hardvérovým vybavením ako aj špičkovými pedagógmi z praxe. Samotné prostredie školy je krásne. Môžete do nej nahliadnúť cez virtuálnu prehliadku na webovej stránke: http://www.uat.sk/prezentacia.html

SSUŠAT má:  4 učebne s veľkoplošnými tabletmi – cintiqmi, na ktorých kreslia študenti svoje animácie, upravujú fotografie alebo spracúvajú filmy, 3 učebne pre  grafický dizajn s počítačmi Apple iMac,  fotografický ateliér, fotokomoru, ateliér odevného dizajnu, digitálne nahrávacie zvukové štúdio s digitálnou strižňou, 2 učebne figurálneho kreslenia, 2 výtvarne ateliéry.

 

V areáli školy je multifunkčná športová hala, v ktorej majú študenti telesnú výchovu a súčasne sa v nej uskutočňujú rôzne podujatia školy, ktoré škola organizuje. V júni sa v nej odohráva  ANIMOFEST – medzinárodný festival animovaných filmov stredných škôl. Jeho riaditeľkou ako aj zriaďovateľkou a GR SSUŠAT je Mgr. Viera Zavarčíková. Súčasťou festivalu sú aj ďalšie súťaže: UAT GRAPHIC – pre študentov grafického dizajnu, UAT PHOTO – pre študentov fotografického dizajnu, UAT FASHION – pre študentov odevného dizajnu, UAT FILM – pre študentov obrazovej a zvukovej tvorby – kamera, zvuk, strih.

 

Odbor Animovaná tvorba disponuje ateliérom Motion Capture, v ktorom sa animátori (študenti) prezlečú do čiernych kostýmov s reflexnými bodmi a 20 kamerový systém anglickej firmy Vicon, zaznamenáva a prenáša pohyb „hercov“ do 3d prostredia. Touto technológiou boli vytvorené kultové filmy ako Avatar, Pán Prsteňov, Beowulf či legendárna počítačové hra  Assassin’s Creed a iné.

 

Naša škola je nositeľom vlajky Zelenej školy už ôsmy školský rok a medzinárodný certifikát Zelenej školy získala trikrát. Máme za sebou certifikované obdobia, ktoré úspešne naučili žiakov venovať sa problematike triedenia odpadu, dôležitosti vody vo svete a podstaty výsadby zelene a ochrany životného prostredia.

Všetky informácie sa dozviete na webovej stránke : http://www.uat.sk/

Ako nás nájdete : MHD

88,83,84,99 /autobusy/ – zastávka Jungmanova – budova školy stojí cca 300m od zastávky

95,97, /autobusy/, 1,3, /električky/ – zastávka Farského, pri TPD, 500m od školy

Výnimočná Škola umeleckého priemyslu animovanej tvorby

25.10.2022

V bratislavskej Petržalke už 22 rokov pani Mgr. Viera Zavarčíková vedie túto unikátnu školu s nevšedným materiálno-technickým vybavením. Učia na nej poprední odborníci z praxe, ako napríklad režisér animovaného filmu Ing. arch. Jaroslav Baran, animátor Ing. Karol Holubčík, fotograf Mgr. art. Matúš Zajac, výtvarník Mgr. Ján Mózer a mnoho ďalších. Na tejto [...]

Sára Nui: Delfín Yo

04.11.2021

Dvanásť rokov po smrti mojej mamy – spisovateľky Sáry Nui a detskej psychiatričky MUDr. Dagmar Slovákovej PhD. v jednej osobe – sme s otcom iniciovali vydanie jej ďalšej knihy pre deti Delfín Yo. Ide v poradí už o šiestu rozprávkovú knižku od roku 1985, kedy vyšla vo vydavateľstve Mladé letá jej prvotina Rozprávky z najmenšieho domčeka. Nasledovali ďalšie [...]

Rozhovor o Grafickom dizajne na SŠUP animovanej tvorby.

05.02.2020

Mgr. art. Barbora Jankovičová Vyštudovala na STU v Bratislave, Fakulta architektúry, odbor: interiérový dizajn. Neskôr sa venovala 3d vizualizáciám, interiérovým návrhom a poradenstvu a v tejto oblasti aj pracovala. V súčasnosti sa venuje počítačovej 2d grafike a interiérovému dizajnu. V Súkromnej škole umeleckého priemyslu animovanej tvorby vyučuje počítačovú [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 20133x
Priemerná čítanosť článkov: 1678x

Autor blogu

Kategórie