Založ si blog

Deň otvorených dverí na Súkromnej strednej umeleckej škole animovanej tvorby – 5. 12. 2018 od 8 do 16. 30

Súkromná stredná umelecká škola animovanej tvorby v Bratislavskej Petržalke na Vlasteneckom námestí 1 pozýva na Deň otvorených dverí 5.12. od 8 do 16 30 hod. Vítaní sú všetci nádejní  animátori, grafici, filmári, fotografi, či odevní dizajnéri ako aj široká verejnosť.

Pred tým ako prídete na Deň otvorených dverí  pozrite si webovú stránku školy:  www.uat.sk

Škola ponúka denné 4 ročné štúdium a 2 ročné pomaturitné štúdium v  piatich študijných odboroch : Animovaná tvorba, Grafický dizajn, Obrazová a zvuková tvorba – kamera, zvuk, strih, Fotografický a Odevný dizajn.

SSUŠAT je unikátna bezkonkurenčným technickým softvérovým aj hardvérovým vybavením ako aj špičkovými pedagógmi z praxe. Samotné prostredie školy je krásne. Môžete do nej nahliadnúť cez virtuálnu prehliadku na webovej stránke: http://www.uat.sk/prezentacia.html

SSUŠAT má:  4 učebne s veľkoplošnými tabletmi – cintiqmi, na ktorých kreslia študenti svoje animácie, upravujú fotografie alebo spracúvajú filmy, 3 učebne pre  grafický dizajn s počítačmi Apple iMac,  fotografický ateliér, fotokomoru, ateliér odevného dizajnu, digitálne nahrávacie zvukové štúdio s digitálnou strižňou, 2 učebne figurálneho kreslenia, 2 výtvarne ateliéry.

 

V areáli školy je multifunkčná športová hala, v ktorej majú študenti telesnú výchovu a súčasne sa v nej uskutočňujú rôzne podujatia školy, ktoré škola organizuje. V júni sa v nej odohráva  ANIMOFEST – medzinárodný festival animovaných filmov stredných škôl. Jeho riaditeľkou ako aj zriaďovateľkou a GR SSUŠAT je Mgr. Viera Zavarčíková. Súčasťou festivalu sú aj ďalšie súťaže: UAT GRAPHIC – pre študentov grafického dizajnu, UAT PHOTO – pre študentov fotografického dizajnu, UAT FASHION – pre študentov odevného dizajnu, UAT FILM – pre študentov obrazovej a zvukovej tvorby – kamera, zvuk, strih.

 

Odbor Animovaná tvorba disponuje ateliérom Motion Capture, v ktorom sa animátori (študenti) prezlečú do čiernych kostýmov s reflexnými bodmi a 20 kamerový systém anglickej firmy Vicon, zaznamenáva a prenáša pohyb „hercov“ do 3d prostredia. Touto technológiou boli vytvorené kultové filmy ako Avatar, Pán Prsteňov, Beowulf či legendárna počítačové hra  Assassin’s Creed a iné.

 

Naša škola je nositeľom vlajky Zelenej školy už ôsmy školský rok a medzinárodný certifikát Zelenej školy získala trikrát. Máme za sebou certifikované obdobia, ktoré úspešne naučili žiakov venovať sa problematike triedenia odpadu, dôležitosti vody vo svete a podstaty výsadby zelene a ochrany životného prostredia.

Všetky informácie sa dozviete na webovej stránke : http://www.uat.sk/

Ako nás nájdete : MHD

88,83,84,99 /autobusy/ – zastávka Jungmanova – budova školy stojí cca 300m od zastávky

95,97, /autobusy/, 1,3, /električky/ – zastávka Farského, pri TPD, 500m od školy

Výnimočná Škola umeleckého priemyslu animovanej tvorby

25.10.2022

V bratislavskej Petržalke už 22 rokov pani Mgr. Viera Zavarčíková vedie túto unikátnu školu s nevšedným materiálno-technickým vybavením. Učia na nej poprední odborníci z praxe, ako napríklad režisér animovaného filmu Ing. arch. Jaroslav Baran, animátor Ing. Karol Holubčík, fotograf Mgr. art. Matúš Zajac, výtvarník Mgr. Ján Mózer a mnoho ďalších. Na tejto [...]

Sára Nui: Delfín Yo

04.11.2021

Dvanásť rokov po smrti mojej mamy – spisovateľky Sáry Nui a detskej psychiatričky MUDr. Dagmar Slovákovej PhD. v jednej osobe – sme s otcom iniciovali vydanie jej ďalšej knihy pre deti Delfín Yo. Ide v poradí už o šiestu rozprávkovú knižku od roku 1985, kedy vyšla vo vydavateľstve Mladé letá jej prvotina Rozprávky z najmenšieho domčeka. Nasledovali ďalšie [...]

Rozhovor o Grafickom dizajne na SŠUP animovanej tvorby.

05.02.2020

Mgr. art. Barbora Jankovičová Vyštudovala na STU v Bratislave, Fakulta architektúry, odbor: interiérový dizajn. Neskôr sa venovala 3d vizualizáciám, interiérovým návrhom a poradenstvu a v tejto oblasti aj pracovala. V súčasnosti sa venuje počítačovej 2d grafike a interiérovému dizajnu. V Súkromnej škole umeleckého priemyslu animovanej tvorby vyučuje počítačovú [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Vzácny desaťdukát, zbierka Václava Brunu

Zbierka mincí českého zubára vyniesla milióny. Kôň doktora Brunu vyhral trikrát Veľkú Pardubickú

28.04.2024 08:30

Draží sa zbierka mincí českého zubára, významného zberateľa aj chovateľa koní Václava Brunu. Už počas prvého dňa vyniesla milióny eur.

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 20294x
Priemerná čítanosť článkov: 1691x

Autor blogu

Kategórie